Simply delicious

Boeuf Stroganoff

Gemiddeld: 5 ( 1 stemmen )

In mijn kast staan ongeveer 150 verschillende kookboeken. Boeken die pretenderen zich te specialiseren in soepen, Franse keuken, Italiaanse keuken, Jamie, Nigella, Gordon, het is een groot feest in de kast. Natuurlijk haal ik onder andere hier mijn inspiratie uit maar klakkeloos overnemen doe ik zelden. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen op de regel. Het onderstaand recept is voor een gedeelte van Nigella maar dan zonder de perziken en met volkoren pasta ;-)

Ingrediënten (2-3 personen)
60 gram boter
1 witte ui
200 gram champignons
Nootmuskaat
350 gram runderfilet in reepjes naturel (van de Jumbo waren helemaal goed)
1/4 theelepel mosterd
1 dl crème fraîche
Paprikapoeder
Peper en zout
Volkorenpasta

Stappenplan
Snipper de ui en fruit deze in ongeveer 25 gram boter
Voeg nogmaals 25 gram boter toe
Voeg vervolgens de gesneden champignons toe, bak deze champignons 4-5 minuten mee
Bestrooi het geheel met een snufje nootmuskaat en peper
Schep het geheel nog een paar keer om en laat het vervolgens rusten op een bord
Kook in de tussentijd de volkoren pasta volgens de verpakking
Bak de runderfilets reepjes in de overige boter met een klein beetje olijfolie, tot het vlees net gaar is 
Doe de uien en champignons terug in de pan en roer goed door
Voeg vervolgens nog een snufje nootmuskaat toe, 1/4 theelepel mosterd en de crème fraîche
Maak je bord op door eerste de pasta op het bord te doen dan de stroganoff en strooi vervolgens de paprikapoeder over het geheel

Ps. Wil je nog een beetje groen toevoegen? Kies dan bijvoorbeeld voor een handvol rucola.





 

  • Boeuf stroganoff Joyce Mullenders Cook en Couvert