Simply delicious

Een variant op de Sardi al Ragú

Nog geen stemmen

Niet tot nauwelijks neem ik recepten letterlijk over, daarom ook van Gnocchetti Sardi al Ragú een variant!

Ingrediënten:
2 eetlepels olijfolie en 50 gram boter
2x 200 gram schouderkarbonade
1 ui gesnipperd
50 ml droge witte wijn
Paar laurierblaadjes
Tomaat in blik (gepureerd met een staafmixer)
1 eetlepel tomatenpuree
Zout en Peper

Stappenplan:
Verhit de olie met de boter in een pan met dikke bodem en bak het vlees aan beide kanten bruin
Voeg de ui toe en fruit hem zachtjes mee
Roer de wijn en de laurier door het geheel
Laat alles pruttelen tot de wijn verdapt is (tot je geen alcohol meer ruikt)
Voeg vervolgens de tomatenpulp en de tomatenpuree toe
Zet alles op laag vuur en laat het geheel ongeveer 30 minuten pruttelen
Breng de saus op smaak met zout en peper

Het officiële gerecht combineer je met gnocchi bestrooid met pecorino, hier heb ik me netjes aan gehouden simpelweg omdat ik het heel erg lekker vind!
 
  • Sardi al Ragú Joyce Mullenders Cook en Couvert