Simply delicious

Sharing is caring!

Nog geen stemmen

Op 15 oktober jongstleden kwam de familie van Joost voor een heerlijke, uitgebreide lunch naar het zonnige Maastricht. Mamma had alles uit de kast gehaald om er een gezellige, culinaire middag van te maken. Zo ook met het nagerecht. Uitzonderlijk was dat het een nagerecht was om te delen, iets wat mijn moeder niet heel vaak doet. Wat dan wel weer typisch was, er was rekening gehouden met de wensen van haar aanstaande schoonzoon; zo weinig mogelijk vetten of suikers. Sharing is caring dus hier komt het recept van ons heerlijke nagerecht!

Ingrediënten
2 appels (rode goudrenetten)
2 pruimen
2 vijgen
1 pot kwark/yoghurt appelkaneel (van Optimel)
beetje honing
handvol gemengde noten 

Stappenplan
Schil de appels, snijd ze in stukjes en meng het met de honing en de noten 
Doe dit mengsel in een ovenschaal en zet het voor 15 minuten in de oven op 120 graden
Voeg de vijgen en de pruimen toe en zet de temperatuur terug naar 100 graden en laat de schaal nog 10 minuten in de oven staan.
Laat het geheel afkoelen en schep de yoghurt/kwark er door.

Ps. Je kunt het geheel afmaken door slagroom toe te voegen en mini stroopwafels
 
  • Fruit kwark yoghurt nagerecht JOyce Mullenders Cook en couvert